Великденски събор 2019 с много посетители, празнична програма и атракциони

На 28 и 29 април в Ботевград се проведе традиционният Великденски събор 2019. За четвърта поредна година пролетният празник на нашия град се провежда в Градския парк. В долната част бе разположена откритата сцена, на която в продължение на два дни ще има богата празнична програма. В парка бяха подредени щандовете на търговците, атракционите и детските увеселителни съоръжения.

Великденският събор на Ботевград бе възстановен през 2016 година. Само за четири години той се превърна в едно от най-мащабните и посещавани събития в Ботевградския край.

Снимки и повече информация за събитието може получите на:

Първи ден: http://botevgrad.com/news/75868/Otkriha-Velikdenskiya-sabor-v-Botevgrad/#gallery

Втори ден: http://botevgrad.com/news/75869/Kmetat-Ivan-Gavalyugov-Nadyavam-se-Velikdenskiyat-sabor-na-Botevgrad-da-se-prevarne-v-Den-na-obedinenieto-na-grada/#gallery

Втората част на празничната програма по случай Великденския събор на Ботевград завърши с концерт на завладяващата певица Нели Петкова. В продължение на един час тя пя пред жителите и гостите на града, дошли в Градския парк, където бе организирано събитието. Нейните изпълнения, както и изявите на останалите участници, направиха втория ден на Великден още по-ведър, по-слънчев и по-приятен.

По повод Великденския събор, Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил отслужи водосвет за здраве и благополучие на ботевградчани. Той разказа за великото чудо, което съпътства Възкресение Христово – Благодатния огън, който в първите минути след своето появяване не излъчва топлина, не изгаря и не вреди.