Botevgrad Downhill Cup 2019

Ботевград не е планински курорт, но въпреки това за трета поредна година ще се проведе състезанието Botevgrad Downhill Cup. Състезанието ще събере най-добрите състезатели, по планинско колоездене в дисциплина спускане в Българияи, и ще изпита техните възможностти на най-бързото трасе в България. Със скоростти близки до 80км/ч и скоци до 25м. трасето за Botevgrad Downhill Cup 2019 ще е едно от най-екстремните в България. Тази година Botevgrad Downhill Cup 2019, освен кръг от националните серии по спускане, ще бъде и Държавен Шампионат на Бъплгария по Спускане.

Над 100 състезатели в 9 категории ще премерят сили за купата на Ботевград, както и титлата Национален Шампион на България. Състезанието ще се проведе на 20.07.19г. и 21.07.19г. във вилната зона на Ботевград – Зелин, като финалът ще бъде на поляната срещу бившия пионерски лагер.

За всички желаещи да наблюдават зрелищното състезание Botevgrad Downhill Cup 2019, могат да го направят в събота и неделя от 10:00 до 17:00.

Кулминация на събитията ще бъде в неделя 21.07, когато часовника ще вдигне напрежението, както на състезателите, така и на всички зрителите, за да се определи най-добрия във всяка категория.

Botevgrad Downhill Cup 2019 ще се проведе с огромната подкрепа на Община Ботевград, както и „Ден и Нощ“ ООД, „Булсан“ ООД, Виваком, Банкя, „ДеливМи“, „Шушон“, „DABOV Specialty Coffee“ и „Тихин“ ООД.