Исторически музей – Ботевград с богата програма по случай Европейска нощ на музеите” 2022

За поредна година Исторически музей – Ботевград се включва в „Европейска нощ на музеите и галериите“. Събитието ще се проведе на 14-ти май (събота). Организаторите са подготвили богата програма за посетителите.

Изненадите стартират в 18:00 часа в Артпространството зад сградата на Исторически музей – Ботевград, където талантливите деца от НЧ „Христо Ботев 1884“ ще сътворят истинска звукофония с концертни изпълнения на открито.

В 19:00 часа в Зала за съвременно изкуство на Исторически музей ще се състои среща – разговор на тема „Музеят като част от културния пейзаж“. В дискусията ще участват проф. дин. Вера Бонева и гл. ас. д-р Тина Петрова от Факултет по библиотекознание и културно наследство в Университет по библиотекознание и информационни технологии – гр. София.

В 20:30 часа, под звездите в Артпространството зад музея, ще започне концерт на Марин Христе и приятели – Китарен ансамбъл от Ботевград.

Междувременно, от 18:00 до 24:00 ч., може да разгледате изложбата „Богатството на троянската керамика“, гостуваща от Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – гр. Троян, както и пъстрата „Колекция от български Великденски картички от 1940 г.“

Вход свободен!