Над 200 самодейци ще се надиграват във Фолклорния фестивал „Златни нишки“ в Трудовец

     За четвърти път с. Трудовец ще бъде домакин на станалия вече традиционен фолклорен фестивал „Златни нишки“. Както вече информирахме, събитието ще започне в 9:30 ч. на 25.09.2022 г. /неделя/ с дефилир на участниците, предвождани от Литаковската духова музика.

Официалното откриване ще се състои пред  Кметството на с. Трудовец, където ще бъде издигнат и националният  флаг.

В конкурсната програма ще вземат участие повече от 200 самодейци от 10 населени места, като тази година за първи път ще има и участници в категория – „Народно пеене“.

По време на почивката своята програма ще представи Детски оркестър за народни инструменти при читалище „Заря 1895“ – гр. Правец.

На разположение на гостите на празника ще има вкусна скара и лакомства. Ще бъдат представени и продукти на ЕТ „Ники“ – с. Моравица, както и други производители на народни носии.

В парка на село Трудовец ще бъдат поставени щандове за пчелни продукти, творби на приложното изкуство, ръчно изработени изделия, накити  и бижута, декупаж и сувенири.

Фестивалният ден ще завърши с награждаване на участниците. След това  жителите и гостите на Трудовец ще се насладят на изпълненията на Представителен танцов ансамбъл „Стрешер“ при Община Вършец.

Източник: www.botevgrad.com