От 1-ви март се приемат заявления за наем на търговски площи за „Великденски събор – Ботевград 2023“

В дните на най – светлия християнски празник Великден Община Ботевград ще проведе шестото издание на възродения през 2016 година – Великденски събор.

Всички търговци, желаещи да се включат във „Великденски събор – Ботевград 2023“, ще бъдат настанявани по утвърдена от главния архитект на общината схема в Градски парк – Ботевград, където търговските терени са с размери 2х2м, и на улица „Иван Николчовски“, находяща се между парка и КЕЕ към ТУ – София. Таксата е 8 лв. на квадратен метър (м2) на ден.

Желаещите подават заявление по образец до кмета на община Ботевград, като допустими са търговските обекти за продажба на: керамични изделия, изделия от дърво, ръчно изработени сувенири и бижута и други занаятчийски произведения. Приемат се още: атракционни съоръжения, захарни изделия, мед и медни продукти, понички и палачинки, скара – бира и цветя. Разрешенията се издават за двата дни на събора – 16-ти и 17-ти април.

Всички търговци, на които са определени терени за продажба на захарни изделия /локум, халви, бонбони/ в рамките на Градския парк, задължително трябва да осигурят подходящо покритие, което да предпазва от зацапване и нараняване на настилката.

Влизане, престой и паркиране на МПС в Градския парк не се допуска – стоките ще се пренасят на ръка!

Заявления се приемат в деловодството на община Ботевград и по ел. поща на admin@botevgrad.org до изчерпване на предвидените търговски площи.

Образец на заявлението можете да изтеглите от сайта на #ОбщинаБотевград на 👉 rb.gy/epajuj