ОП „Туризъм“ организира поход до връх Козница на 25-ти март /събота/

 ОП „Туризъм“ организира поход до връх Козница на 25-ти март /събота/
Общинско предприятие „Туризъм“ организира еднодневен поход до връх Козница /1637 м/ – първенецът на Ржана планина. Походът ще се състои на 25-ти март /събота/. Сборен пункт – паркингът пред Осеновлашки манастир „Света Богородица“, известен като „Седемте престола“, в 09:00 часа.
Пешеходният маршрут ще стартира от комплекс „Чифлик Ненкови“ в село Осеновлаг, община Своге. Разстоянието до връх Козница е около 4,5 километра, а денивелацията на трасето – около 900 метра.
В зависимост от метеорологичните условия и желанието на групата, има възможност преходът да се удължи с посещение и на връх Щадимо /1549 м/.
Желателно е участниците да заявят присъствието си предварително на телефон 0723/69-133 или на място в Туристически информационен център – гр. Ботевград.
ОП „Туризъм“ не осигурява организиран транспорт до село Осеновлаг, но ще окаже съдействие за запълване на свободни места в автомобилите, които ще тръгнат от гр. Ботевград.
Всички участници трябва да бъдат с подходяща екипировка за планински преход, както и да си подсигурят вода, храна и продукти от първа необходимост.