Творчески ателиета и прожекции на късометражни филми ще се състоят на 27-ми април в Ботевград

На 27-ми април /четвъртък/ в арт пространството пред Туристически информационен център – Ботевград ще бъде даден старт на пролетно-летния творчески сезон на Ателие „Боженица“. Събитието се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Общинско предприятие „Туризъм“, Фондация „Боженица“ и Исторически музей – Ботевград. Целта на събитието е да представи дейностите на Ателие „Боженица“ и да запознае широката общественост с програмата за лятото на 2023 година.

 

Инициативите са с вход свободен и стартират в 15:00 часа с провеждането на творчески ателиета по приложни изкуства на открито. В рамките на два часа Екатерина Костадинова – майстор на керамика и стъкло и Димитър Христов – дърворезбар ще демонстрират различни техники за работа с глина и дърво. Участие в ателиетата могат да вземат деца между 12 и 16-годишна възраст, като предварително заявят присъствието си на телефон 0723/69-147 или на място в Туристически информационен център – Ботевград.

 

Програмата продължава в 17:00 часа с прожекция на късометражни филми, създадени в с. Боженица от актьора и режисьор Владимир Ангелов. Предпремиерно ще бъде представен и първи епизод на детския сериал „Семейство Неуморкови“.

 

Преди старта на прожекциите Владимир Ангелов ще представи повече информация за предстоящите летни филмови ателиета, които ще се проведат в периода юни – август в село Боженица. Всяко ще бъде с продължителност от по един месец и ще предостави възможност на юноши от община Ботевград да създадат свои собствени късометражни филми, запознавайки се и преминавайки през целия творчески процес на създаване – от идеята, през написването на сценарий, изиграването на ролите, заснемане, режисиране, монтиране и разпространение на крайния продукт.

 

Участието в летните филмови ателиета ще бъде безплатно, като подробности за програмата и условията за участие, ще бъде оповестена по време на филмовите прожекции на 27-ми април, както и в сайта на Фондация „Боженица“: www.bozhenitsa.art.