Община Ботевград взе участие на Туристическа борса „Уикенд туризъм“ в гр. Русе

От 10 до 12 май в гр. Русе се проведе XIV-то издание на туристическа борса „Уикенд туризъм“. Събитието представя не само Дунавския регион като привлекателна дестинация за пътешествия и почивка, но и редица други части на страната, сред които тази година е и Община Ботевград.

За първи път в рамките на изложението бе представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който се прожектираха над 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция. 

Програмата предложи още Кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“; „Площадка за безопасно движение“ – игра за деца; Биг Бенд парад с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен; Ретрофото „Лента Скайлайн“; Демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев; занаяти и демонстрации от художници и аниматори и още много други събития. От гимназията по туризъм в гр. Русе бяха изпратени ученици от 9-ти до 12-ти клас, които да помагат на щандовете с цел запознаване с работата по време на туристически борси и практика. 

Общината разполагаше със собствен щанд, който бе представен от Диана Гешева – мл. ескперт по туризма и Радосвета Апостолова – уредник в Исторически музей – Ботевград. Целта на представянето на Община Ботевград е увеличаване познаваемостта и подобряване на имиджа на общината, като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху богатото й културно-историческо наследство. През втория ден от изложението по време на общите презентации бе представена работата на общината в сферата на туризма, както и клипът, който показва туристическия потенциал на община Ботевград. Присъстващи споделиха, че познават града като дестинация и са приятно изненадани, че ръководството на общината подкрепя активно развитието на туризма в региона.