Община Ботевград и Уикимедия България наградиха участниците във финалния етап от инициативата УикиБотевград

На 30.05.2018 г. от 17:15 ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ се проведе церемония по награждаване на участниците във финалния етап от инициативата УикиБотевград.

Представители на Потребителска група Уикимедия България споделиха, че са участвали над 60 човека като написаните статии до момента са 140 на брой, преведените статии са над 40 като по – голямата част от тях са на английски език, като има на украински, беларуски, башкирски, литовски и др. Също така са качени на 1000 снимки и видеа на флора, фауна личности, обекти и т.н.

Наградените участници в третия етап на конкурса бяха 17, като голяма част от тях са ученици  от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, Ботевград. Също така бяха раздадени и 11 специални грамоти и награди за цялостен принос в инициативата, на участници писали статии и пращали снимки и в трите етапа на конкурса.

Въпреки финалът на конкурса, наградените споделиха, че ще продължат да пишат статии и да допринасят за популяризиране на УикиБотевград.

След награждаването, кметът на община Ботевград откри първата табела с QR код на Часовниковата кула. Следва да бъдат поставени още табели с QR кодове на обекти със съществуващи статии.