Над 60 участника на Ботевград DOWNHILL CUP 2018

За втора поредна година в Ботевград, в.з. „Зелин“ се проведе Botevgrad Downhill Cup 2018. Над 60 от най – добрите колоездачи в България взеха участие и се спуснаха по уникалното по рода си трасе изпълнено с естествени и изкуствени препятствия, сред които скокове по 20 метра и участъци със скорост над 70 км/ч.

 

В състезанието тази година участваха 4 момичета, като една от тях е 12-годишната Пламена Петьова от Ботевград. От клуба на Ботевград представители бяха: Никола Тихин, Георги Иванов, Пламена Петьова, Цеци Даков, Филип Мерджанов, Алекс Паунов, Димитър Василев и др. Те мериха сили с участници от клубове като „Гравити“ София, „Байк Хаус“ София, „Рам Байкс“ София, „Про тийм“ Самоков, КК-Варна, „Ъндъграунд Райдърс“ Габрово и др.

Община Ботевград е съорганизатор на събитието. Росен Дончев изрази благодарност към кмета на общината Иван Гавалюгов по повод осигуряване на бусовете за извозване на състезателите до пистите, както и за осигуряване на линейка на Спешна медицинска помощ и на Планинска спасителна служба.