Награди в областта на туризма

Великденският събор на Ботевград е номиниран за туристическо събитие на годината. Претенденти за годишните награди в туризма, но в друга категория, са Часовниковата кула на града и Паметник-костница на Ботевите четници в село Скравена.

На 7 ноември започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма – 2019. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Великденският събор на Ботевград, който от 2016 година се превърна в едно от най-мащабните и посещавани събития в нашия град, е номиниран от Министерството на туризма за туристическо събитие на годината. Подкрепете Великденския събор
ТУК.https://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/

Други местни кандидати за Годишните награди в туризма – 2019 са Часовниковата кула и Паметник-костница на Ботевите четници в Скравена. Те са включени в категория „Изборът на българите“. Голямата награда в този раздел традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Ако желаете да гласувате за някой от двата обекта, можете да направите това ТУК.https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/

Състезанието в това издание на наградите ще е много оспорвано. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Може да гласувате до 6 декември 2019 г. Сайтът www.tourismawards.bg е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.