Приключи тазгодишното издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо“ 2020

Приключи тазгодишното издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо“ 2020, която се проведе от 13-ти до 15-ти февруари в Интер Експо Център София.

Община Ботевград се представи на щанда на Министерството на  Туризма с голям брой брошури и рекламни материали, част от които: календар на събитията за 2020г., брошури на Исторически музей Ботевград, Часовниковата кула, средновековна крепост „Боженишки Урвич“, спортни мероприятия и културни събития, събори и фестивали, химикалки, ключодържатели, магнити и др. Пред широката публика се представиха отличителните и уникални за България туристически обекти и събития. Въпреки името в борса се включват много туристически агенции и общини, които популяризират дейности и новости в сферата на туризма.

На конгрес с международно участие Община Ботевград бе представена като добър пример за дестинация за приключенски туризъм. Темата на пленарния доклад бе: „Създаване на приключенски атракции като инструмент за повишаване на конкурентоспособността и устойчиво развитие на туристическите дестинации“. Добрите практики, които са посочени са в района на Западни Родопи – общини Смолян и Девин, които вече са утвърдени като дестинации за приключенски туризъм, както и общини Своге и Ботевград, които залагат приключенския туризъм като основен акцент в тяхната визия и реализират иновативни приключенски събития, като част от бранда си.

Участието на туристически борси основно допринася за налагането на Общината като туристическа дестинация, популяризирането на туристически обекти и природни забележителности, налагане в професионалните среди и напредък в развитието на туризма. И тази година преценката е за успешно участие на най- голямата туристическа борса у нас.