Комедията „Непоправимо“ гостува в Ботевград

Място: Народно читалище „Христо Ботев 1884“

Дата: 27.10.2022 г. (четвъртък)

Час: 19:00 ч.

Пиесата „Непоправимо“ на Щефан Фьогел се поставя у нас за първи път в Сливенския драматичен театър. Оригиналното заглавие на творбата е „Бъбрекът“, писана е през 2017 г.

В ролите се превъплъщават популярните театрални и ТВ звезди Албена Павлова /”Столичани в повече”/и Емил Марков /”Откраднат живот”/. Таня Йоргова и Августин Демерджиев са артистите участници в спектакъла от сливенската театрална трупа. Гост-режисьор е Владлен Александров.

Защо „Бъбрекът“ на Щефан Фьогел на сливенска сцена се преименува в „Непоправимо“? Режисьорското обяснение е, че второто заглавие изразява по-точно борбата между основните герои, които са две семейни двойки.

Режисьорът Владлен Александров споделя, че се удивлява на уникалното чувство за хумор и блестящия текст на Фьогел, който разработва злободневни теми от живота, в който всички ценности се разпадат. „В истеричния свят, в който живеем – казва той – не си даваме сметка, че нараняваме другия. Генералният въпрос в пиесата е: способни ли сме да се жертваме един за друг? – Героите сме всички ние. Затова на сцената публиката ще види себе си”.