Първо издание на Хард Ендуро състезание – Ботевград 2022

Община Ботевград ще бъде домакин на първото в региона Хард ендуро състезание, където ендуро означава издръжливост, а хард ендуро представлява трудна версия на офроуд мотоциклетни състезания.

Събитието се организира от Ендуро Екстрийм Ботевград /Endoro Extreme Botevgrad/ и с подкрепата на Община Ботевград.

Трасето на състезанието е предизвикателно, разположено върху екстремен (офроуд, горски) терен, стартиращо от град Ботевград, края на вилна зона „Зелин“, и е с планувана дължина около 40 км.

Състезанието ще се проведе в два класа:

            Клас Експерт: Този клас ще кара по GPS с класиране и награден фонд. Трасето отговаря на трудност на клас Експерт. Основно пътеки с различни екстремни/странични наклони, S-образни изкачвания и корита на потоци с камъни и трудни излизания, с минимално каране по горски пътища, само за спускане и достъп до следващия хард участък. Стартът на участниците ще бъде съобразен с техния рейтинг в BG X Enduro Championship. Състезатели без такъв ще стартират след това, като за тях ще бъдат осигурени стикери с номера.

Клас Отворен (Хоби/Стандарт): Този клас ще кара по ленти. Трасето отговаря на клас Стандарт. Отново се кара в гора с няколко екстрема и не толкова стръмни пътеки.

На старта ще бъде осигурена линейка и медицински екип, както и кетъринг. Планинска спасителна служба ще охранява събитието в гората. Организаторите призовават всички състезатели да имат направена дневна планинска медицинска застраховка!

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

 

Събота, 22.10.2022 г.
09:45 – 10:15 ч. Откриване и брифинг за състезателите;
10:30 ч. Старт на първи участник;
17:00 ч. Край на състезанието;

 

            Места за зрителите, от които да бъде наблюдавано състезанието, ще бъдат оповестени допълнително на фейсбук страницата на организаторите:

и на

Награждаването на победителите ще се състои на импровизираната сцена, която се намира на старта. Наградният фонд надхвърля 2000 лв., под формата на ваучери и предметни награди. Организаторите са подготвили много изненади за всички участници и гости.

 

Форма за записване: https://forms.gle/ssxCPBuKeV2kfL5S6