Форум „Коренът“ ще се проведе на Урвишка поляна от 4-ти до 6-ти август

Форум „Коренът“ ще се проведе на Урвишка поляна от 4-ти до 6-ти август
Общинска почивна база „Боженишки Урвич“ e домакин на второто поредно издание на Форум „Коренът“. Събитието ще се проведе на Урвишка поляна, село Боженица, в периода 04 – 06-ти август.
Надсловът на тазгодишното издание на фестивала е „Завръщането прави силата“. Целта на инициативата е да обедини българите, живеещи в чужбина, завърнали се от там или планиращи да го направят. На събитието те ще имат възможност да се запознаят помежду си, да обменят опит и да споделят впечатления от живота зад граница и у нас.
Фокусът на Форум „Коренът“ е насочен към надграждане знанията за българските традиции, култура, танци и храна на всички присъстващи.
Организаторите са подготвили програма, в която участие ще вземат гост – лектори, които ще допринесат за създаването на автентична българска атмосфера. Част от тях са:
🔹 Веселин Орешков – български мъдрец и агроном по образование, който описва себе си като „човек по призвание, влюбен в хората и Земята българска“. Неговите лекции ще се състоят на 4-ти август /петък/ от 17:00 часа и на 5-ти август /събота/ от 15:00 часа.
🔹 Росица Гергова – родов терапевт ще представи лекция на тема „Връзката на българите с родните места“ на 5-ти август /събота/ от  17:00 часа.
 Достъпът до беседите е свободен за всички желаещи.