„Хроники на поп-фолка: Бели птици и куршуми” ще гостува на сцената на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград

Постановката на „Малък градски театър зад канала” „Хроники на поп-фолка: Бели птици и куршуми” ще гостува на сцената на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград на 10 юни /понеделник/от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени на касата на читалището.
Режисьор: Неда Соколовска
Сценография: Петя Стойкова
Костюми: Петя Стойкова
Участват: Таня Пашанкова, Весела Бабинова, Жени Александрова-Лечева, Христина Караиванова, Емил Котев, Владимир Зомбори, Мак Маринов, Симеон Бончев, Атанас Чопов
Постановката е подходяща за лица над 18-годишна възраст.
Хроники на поп-фолка създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-тте. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на пост-социалистическа България.
„Бели птици и куршуми“ е театрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност – меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес.
Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал.