Първият по рода си за България „Приключенски многобой“ в Ботевград

Тази неделя, на 22-ри октомври 2017 г., в местността „Боженишки Урвич”, над с. Боженица, община Ботевград, ще се проведе първия по рода си за България „Приключенски многобой“. Организатор на събитието е Уайлдан ЕООД в партньорство с Община Ботевград.

Целта на инициативата е по атрактивен начин да се демонстрира един иновативен формат, съчетаващ забавление, придобиване на основни умения в скално катерене, спускане на рапел и активен спорт на открито. Многобоят е предназначен за всички почитатели на приключенията, адреналина и времето, прекарано сред красивата природа, на възраст над 12 години. Изпитанията от многобоя ще се провеждат с помощта на професионални инструктори в контролирана среда за безопасност.

Приключенският многобой включва:
– Скално катерене с ниска степен на сложност;
– Спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”;
– Спускане в пещера;
– Задачи с ориентиране;
– Логически задачи;
– Стрелба с лък.

Освен изброените предизвикателства, е предвидена томбола, в която 5-ма късметлии ще получат екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

В състезанието могат да се включат предварително записани или разпределени на място отбори. За останалите посетители са осигурени музикална програма, тийм билдинг игри и развлечения. Гостите ще могат да се забавляват около сцената в близост до почивна база „Боженишки Урвич“, да се изкачат по алеята до хълма, да видят уникалния скален надпис на Севаст Огнян, да се насладят на интересни скални феномени, удивителни панорамни гледки и да посетят скалния параклис, разположен на най-високото място в пределите на крепостта.

Водещ на събитието е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.

Община Ботевград ще осигури безплатен транспорт с 50-местен автобус, който ще тръгне в 09:00ч. на 22-ри октомври от паркинга зад читалище „Христо Ботев 1884г.”, гр.Ботевград.

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни!