Конна база Здравец

Конна база „Здравец“ е прекрасно място за отдих, спорт и туризъм. Едно място с много възможности, пълно със слънце, музика, движение, радост и коне. Всеки може да каже „Хей, аз днес яздих!“, но малцина могат да кажат „Конят, който яздих днес, е мой приятел!“.

Natural Horsemanship – естествени отношения между човека и коня – е философия и подход в ездата, при който ездачът е в контакт с коня, запазвайки позицията си на водач в общуването помежду им. При него обучението на коня се основава не на принудата, а на добрата воля. Това е процес, за който са нужни време и постоянство. Спокойният, контактен, отзивчив и гъвкав кон е ключът към благоприятното партньорство.

Академия

Ако искате да прекарвате повече време с коня и да яздите, като го изучавате, опознавате и се забавлявате, академията към конна база „Здравец“ е вашето място.

За нас, ездата преди всичко означава да се отчитат и разбират качествата, емоциите и потребностите на коня и знанията да се прилагат така, че да се изгражда и развива връзката на взаимно доверие.

Тези компетентности са в основата на практикуваната в базата философия Natural Horsemanship, която, базирана на психологията на коня, обучава как да се общува с него по естествен начин, с което трайно се печелят неговото уважение и доверие. В процеса на обучение ездачите ни се учат да прилагат различни стратегии, които усъвършенстват комуникацията с коня и оправдават определението на ездата като изкуство.

Много са местата, където можете да яздите, но при нас процесът носи удовлетворение и задоволство и на двете страни- кон и ездач, и тази хармония си заслужава всяко старание и последователност.

Детски лагери

Детство с настроение. Летните детски лагери са дългогодишна традиция в конна база „Здравец“ и са уникален начин вашият малчуган да прекара една здравословна и незабравима седмица сред природата! 7 дни, изпълнени с много игри, приятни емоции, полезни уроци, веселия и още много забавления!

Конна база „Здравец” е точното място за пълноценна почивка сред автентичната красота на Балкана. В продължение на седмица, малчуганите ще получат уникалната възможност ежедневно да общуват с любимите конете, посредством езда и грижи за тях. Чрез квалифицираните си инструктори, базата предлага възможност за обучение по езда и преходи с коне до забележителности и исторически места.

Детски рожден ден

Заповядайте да отпразнуваме заедно един различен и незабравим рожден ден на Вашето дете, организиран сред природата с любимите животни- конете. Ще яздим и ще играем забавни игри на открито.

Уикенд програма

Ти работиш и нямаш време за почивки?

“Програма Бягство” е точно това, от което имаш нужда. Изключи копютъра си, излез от офиса си и се присъедини към нас за едно 48 часово приключение.

Тиймбилдинг

Провеждането на тиймбилдинг на чист въздух и слънце с включени спорт, езда и много смях е перфектна комбинация за зареждане със забавни и емоционални преживявания, на служителите във всяка фирма.

Хипотерапия

Хипотерапията позволява и на децата, и на възрастните да се справят с такива тежки заболявания като детски церебрален паралич, полиомиелит, поражения на органите на чувствата, загуба на слуха или зрението, склеровата, загуба на слуха или зрението, склероза, мускулна дистрофия, шизофрения, епилепсия, аутизъм. Лечението с коне помага и при умствена изостаналост, различни смущения в социалната адаптация и поведенчески проблеми, неврози, психози, задържане на психическото развитие, използва се в следоперативната рехабилитация и в много други случаи.

Адрес: с. Скравена, общ. Ботевград

Телефон за контакт: 0898 525 207

Уеб сайт: http://www.zdravetsbg.com/

Фейсбук страница: линк