Таекуон-до „ТАЕК КИОН“

Таекуон-до, в свободен превод – „Пътят на ударите с ръце и крака“ или „система от ръце и крака“, е вид източно бойно изкуство развило се в Корея.Развитието на таекуон-до в България започва в края на 1985 г., когато в страната пристига майстор Ким Унг Чол от Северна Корея. Въпреки краткия престой, той оставя множество последователи. Един от последователите на Ким Унг Чол, Борислав Витков, създава един страхотен отбор – „Таек Кион“!

Спортът не е просто натоварване целящо да подобри физическите ни данни. Той е дисциплина, постоянство, воля, религия. Той е това, което ни учи да бъдем по-добри, по-човечни, по-истински. Той е нещо повече от всички нас, защото всички ние му даваме смисъл. Той е това, което сте вие всеки един момент, всяка секунда, в която дишате. Какви сте вие зависи от вас.
А ако всеки един момент вие не сте хора и не уважавате както себе си,така и вашият учител/треньор,.ако не можете да се научите на спокойствие,доброта и сплотеност..то вие нямате място в залите,нямате място в СЕМЕЙСТВОТО-наречено ОТБОР!

Треньори:
Борислав Иванов Витков V-ти Дан
Ирен Бориславова Виткова I-ви Дан

Фейсбук страница: линк