Празникът на фолклора „Боженишки Урвич“ по традиция ще се проведе последната събота на м. август – 28-ми

Празникът на фолклора „Боженишки Урвич“ и традиционен народен събор на село Боженица ще се проведе на 28-ми август от 10:30 часа в местността „Урвишка поляна“.

В тазгодишната програма участие ще вземат гостуващи формации: Женска певческа група от с. Маджаре, община Самоков и фолклорна група към НЧ „Звездица 1898“, село Розино, община Карлово.

Изпълнение на китка от народни песни ще представи възпитаничката на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ – талантливата Ванеса Стоянова.

Със своя солова програма от песни ще се включи и певицата Диана Николова от село Трудовец.

На сцената ще се изявят Танцов състав „Литаково“, Детски танцов състав  „Литаковче“ и солистката Иванина Иванова – ръководител Нина Петкова.

Своята танцова програма ще представят и ТС „Мургаш“ – село Врачеш с ръководител Радослав Цветанов.

Традиционно в празничната програма ще звучат и изпълненията на Общински духов оркестър – Ботевград с ръководител Иванка Савова и Литаковската духова музика с ръководител – Дейвид Христов.

Специални гости на събитието ще бъдат две талантливи сестри – Ива и Велислава Костадинови. Те са внучки на народната певица Гуна Иванова, от която наследяват дарбата си и обичта към фолклора.

Организаторите умоляват посетителите на събора да носят лични предпазни средства, съгласно Заповед на МЗ №РД-01-646/29.07.21г. или да спазват дистанция от поне 1,5м.

При влошаване на епидемиологичната обстановка планираните дейности могат да бъдат отменени, което своевременно ще бъде оповестено!

 

За жителите има осигурен транспорт, както следва:

град Ботевград 10:00ч. спирката на „Сините плочки“
с. Скравена – с. Новачене 10:00ч. център
с. Литаково 09:00ч. център
с. Врачеш 09:00ч. център
с. Трудовец 09:30ч. пред р-т „Лоза“
с. Рашково-с. Краево-с .Радотина 09:00ч. център
с. Гурково 09:00ч. Център /пред кметството.
с. Липница 09:20ч. център

 

В автобусите е задължително носенето на предпазни маски за лице!